3
Susan Mallery: Citrom és osztriga
Buchanan #1
Delicious, 2006
Kiadó: MIRA/Harlequin, 2012
Oldal: 368
Fordító: Csató Gabriella

Előétel
Cal Buchanannek a város legjobb séfjére van szüksége, hogy az Öreg Halász újra felkapott étterem legyen. Csak az a gond, hogy a tökéletes jelölt éppen a volt felesége…
Főétel
Pennynek jól jön az állásajánlat, de nem köti Cal orrára, hogy kisbabát vár. Ráadásul elég rázós dolog mindennap együtt dolgozni az exével, akiből még nem sikerült kiszeretni…
Desszert
És hogy a helyzet még pikánsabb legyen, véletlenül tudomást szerez Cal féltve őrzött titkáról, amelyet a férfi pont előle rejtegetett a legjobban.


Spoileres, ezért csak saját felelősségre! Vajon Callister, a legidősebb Buchanan újra megtalálja a szerelmet? 
Kezdem az elején: már a címet sem értem :/ oké, hogy rengeteg halétel van benne, vízparti étterem meg minden, de lehetett volna ötletesebb is a cím kiválasztása. Más volt mint amit vártam, de lekötött... és élveztem az egész történetet. Aki szerette Nora Roberts: Mézes puszedli és a Házi feladat című regényeit, az ebben sem fog csalódni.

Penny Jackson tisztában volt azzal, hogy nem kellene ennyire feldobódnia a hírtől, hogy a volt férje hamarosan térden állva próbálja majd újra behízelegni magát a kegyeibe.
Ez a kárörvendés nem vetett rá valami jó fényt, de kész volt együtt élni ezzel a jellemhibával.
"A Buchanan testvérekről szóló négyrészes regénysorozat szenvedélyes, szókimondó, a céljaikért keményen harcoló hősöket vonultat fel." - ez áll a könyvben. 
Hmmm... hősök? Nem igazán, nekem teljesen hétköznapi embereknek tűnnek (ezért is kedveltem meg őket), ha csak azt nem nézzük, hogy hősiesen küzdenek a nagymama ellen. Mert igen, van benne egy gigatalmasan gonosz nagymama (továbbiakban: banya), akinek az minden vágya, hogy istenként tekintsen rá mindenki, és unokái parancsként kövessék minden szavát... ami nem nagyon jön össze neki.
A Seattle-ben játszódó sorozat négy testvérről szól, akik megpróbálnak önálló életet élni, s közben amennyire csak lehet a családi étterem-birodalomtól és a banyától legtávolabb kerülni. 
A testvérek: Cal a legidősebb fiú, akié a Kávédaráló; Reidnek, a visszavonult baseball játékosnak pedig ott a Sportkuckó, amit saját erőből hoztak létre. Walker a katona, aki leszerel és végleg hazatér a hadseregből; valamint Dani - a legkisebb és egyetlen lány - aki megmaradt a családi vállalat egyik éttermében a Hamm-Burgerben. 
Helyesen cselekedni mindig szívás, gondolta Cal, ahogy széthajtogatta a lapot. Ezúttal is az volt.
Átfutotta a listát, aztán visszadobta a lány elé. Penny nem „lehetőséget” akart, hanem az ő golyóit megfokhagymázva, kisütve és tejszínes szósszal leöntve.
- Nem - mondta határozottan, és igyekezett figyelmen kívül hagyni, hogy a délutáni napfény milyen szépen kiemeli a lány gesztenyebarna hajában a vörös és barna árnyalatokat.
- Rendben. - Penny felvette a lapot, és ki akart siklani a bokszból... 
Cal négy hónapra elvállalja - gondolván testvérei leendő örököseire -, hogy újra fellendíti a család egyik legrégebbi éttermét az Öreg Halászt. Ezért alkut köt a volt feleségével, hogy séfként az újonnan megnyitott éttermet virágoztassa fel ételkülönlegességeivel. De a Buchanan család sok titkot őriz, amelyek fokozatosan derülnek ki, ahogy halad a történet. Valamint fény derül azon titkokra is, amik tönkretették a két főszereplő házasságát.
Penny megbökte az egyik kupacot az asztalon, aztán a férfira lesett.
- Határozottan emlékszem, hogy azt mondtad, akkora asztalt akarsz, amekkorán szexelni is lehet. Pontosan így fogalmaztál, amikor elmentünk vásárolni. De ha nem csinálsz rajta rendet, senki sem akar majd levetkőzni és elnyúlni a lenyűgöző méretű asztallapon.
Reid hátradőlt és elvigyorodott.
- Nincs szükségem a asztalra ahhoz, hogy rávegyem a nőket a vetkőzésre.
Penny élvezi a szituációt, ahogy a volt férje alkudozik vele. A terve, hogy saját éttermet nyisson így még közelebb kerül a valósághoz. Bár neki is van egy titka, amit nem nagyon igyekszik az exe orrára kötni. 
A karakterek mind érdekesek, a testvérektől kezdve a konyhai személyzeten át a mellékszereplőkig. Nem ez a legjobb könyv amit valaha olvastam, de kikapcsolódásnak tökéletesen alkalmas! Különösen tetszett, hogy Penny és volt sógora Reid, milyen jó barátságban maradtak, míg az exférjjel három évig nem is találkoztak egymással. Gondolom, mondanom sem kell, hogy Cal első reakciója az, hogy Penny kisbabája a testvéréjé lehet... :D
Cal látta, hogy a nagyanyja fel akarja csigázni az érdeklődését, de valóban kíváncsi volt, így bekapta a horgot. Amióta elváltak, csak annyit tudott Penny életéről, amennyit Reidtől hallott, és az nem volt sok.
- Miféle incidens? - kérdezte.
- Egyszer megkéselte a személyzete egyik tagját. A jelek szerint a fickó nem fogadott szót neki, ezért egy konyhakéssel rátámadt.
Cal hahotázni kezdett. Gloria mérgesen rámeredt.
- Ez nem mulatságos! A nő gyakorlatilag majdnem gyilkos.
Cal tovább nevetett.
- Megvádolták valamivel?
- Fogalmam sincs.
Vagyis nem.
- Remélem, igaz a történet - mondta a férfi, még mindig remekül mulatva. - Alig várom, hogy halljam a részleteket.
Olvasás közben ugyanolyan érzésem volt, mint amikor az Ízlések és pofonok című filmet néztem meg Catherine Zeta-Jones és Aaron Eckhart főszereplésével ;) Rendkívül jó film, ajánlom annak aki még nem látta.
Itt is voltak szórakoztató, szenvedélyes, és szomorú pillanatok egyaránt. Kíváncsian várom a folytatást, de leginkább Dani története az, amit roppant módon várok ;)

Megjegyzés küldése

  1. :D Már régóta kerestem a Puszedlihez hasonló könyveket! :D
    Jajj, nagyon várom, hogy mikor megyek végre vásárolni! :)))
    Nagyon jól hangzik, tökéletes kikapcsolódás! :)))

    VálaszTörlés
  2. Szerintem a többi része jobb lesz :) és ha kéthavonta megjelenik akkor nem is kezdek bele már angolul :D

    VálaszTörlés
  3. :) Ebben a kiadóban, legalább meg lehet bízni. Nekem különben pont a borítója, meg a címe, az ami tetszik, mert így kicsit különleges. :)

    VálaszTörlés

 
Top