2
... vagyis az én könyves álompasim:
Roarke 

Sorozat: In Death / Halálos sorozat
Szerző: J. D. Robb


Külső megjelenése
Fekete hosszú haj, amit még össze lehet fogni,
kék szem,
magassága: 6 láb 2 hüvelyk,
súlya: 173 font.



Első megjelenése:

   Habár több mint száz arc kavargott előtte, Eve-nek nem okozott nehézséget kiszúrni Roarke-ot a tömegben. Egyedül volt. A padban ugyan mások is álltak mellette, de Eve-nek feltűnt, hogy körüllengi a magány légköre. Még tízezer ember között is magányos maradt volna.
   Feltűnő arca nem árult el érzelmeket: sem bűntudatot, sem szomorúságot, de még csak érdeklődést sem. Mintha csak valami gyenge színdarabot nézett volna. Eve keresve sem találhatott volna arcot, ami jobban leírja egy temetés hangulatát.
   Több fej is feléje fordult vagy azért, hogy egy futó pillantást vessen rá, vagy – mint egy formás barna esetében is –, a leplezetlen flört miatt. Roarke mindkettőre ugyanúgy reagált: nem figyelt oda.
   Első ránézésre maga volt a jéghideg férfiszív mintapéldánya, aki minden és mindenki ellen igyekszik védeni magát. De minden bizonnyal lobogott benne valamiféle tűz. A vasfegyelem és a szorgalom kevés, hogy valaki ilyen fiatalon ilyen magasra emelkedjen. Ehhez ambíció kell, és Eve megítélése szerint az ambíció nagy hajtóerő.
   Miközben a gyászének hangjai betöltötték a termet, előremeredt, majd egészen váratlanul elfordította a fejét és egyenesen az öt padsorral hátrébb figyelő Eve szemébe nézett.
   Eve-nek nagy erőfeszítésébe került, hogy ne tántorodjon hátra a szemeiből áradó hatalmas erő láttán. Nem fordította el a fejét, nem is pislogott. Egy röpke pillanatig farkasszemet néztek. Majd a templomból kifelé igyekvő gyászolók eltakarták őket egymástól.
   És amikor Eve próbálta megkeresni, már sehol sem találta.
~ Meztelenül a halálba 49. oldal
(Naked in Death, 1995)

Amit még tudni érdemes róla: a karakteréről, és a sorozatról bővebben a másik blogomon mindent megtudhattok itt ;)

Miért is kedvelem őt:
Nem is tudom hol kezdjem... nálam mindig is Roarke lesz a legelső a könyves pasik között. Hozzá még senki nem ért fel az elmúlt tíz évben, pedig rengeteg könyvet elolvastam már ez idő alatt. Találkozhattok vele a J.D. Robb Halálos sorozatának minden egyes kötetében. 
Sajnos már elkelt, és Eve-t ki sem tudnám ütni a nyeregből. Hogy miért csak álmodozom róla? Ha eddig nem említettem volna: Roarke bizony csak 2024.10.06-án fog megszületni. :P
Magas, titokzatos, jóképű és valami szexis ír akcentusa van. Maga a megtestesült elegancia és hatalom. Tolvajként kezdte, majd ő lett a egyik leggazdagabb ember a világon. Nem felejtette el honnan jött, és ahogy a nőkkel bánik, az egyszerűen tökéletessé teszi őt.


Roarke idézetek:

– Peabody, te egy valóságos ékkő vagy.
Peabody elpirult, miközben kellemesen megrándult a gyomra.
– Aha, tulajdonképpen izé ... Ugye egyke voltál?
– Igen.
– Rögtön kitaláltam. 

Roarke megpördült a tengelye körül, és úgy kapta fel a fejét, 
mint a farkas, amelyik megszimatolta a társát.

– Itt ez a kövér macska. Karácsonykor tenni kellene egy agancsot a fejére, 
hogy ő se ússza meg. Úgy nézne ki, mint egy rénszarvas. (Eve)
– Ezzel porba tipornánk a méltóságát. Jó ötlet. (Roarke)

– ... Te meg min mosolyogsz? - csattant fel (Nadine) Roarke-ra nézve.
– Férfi vagyok, és itt ülök kávézva és sütit majszolva, miközben két gyönyörű nő egymással acsarkodik. Férfi lévén kénytelen vagyok azon töprengeni... vagy esetleg azt elképzelni... hogy tettlegességre is sor kerül-e majd. Talán letépitek egymásról a ruhát. Miért is ne mosolyognék?
– Nem tökéletes - morogta Eve. – Öt másodpercre fogd be a szád! – parancsolt rá Nadine-ra. – Különben meztelenül, olajjal bekenve fogunk hemperegni a padlón... a fejében.
– És most még szélesebben mosolygok.

Amilyennek én elképzelem:
Nem találtam még olyan színészt vagy modellt, aki tökéletes Roarke lenne... Matt Boomer (kép), David Gandy és ezen a képen: Hugh Jackman kicsit közelítenek hozzá, de hát ők majdnem minden álompasi karakterre megfelelők lennének, nemde? Nem kell más csak egy tökéletes arcszerkezet, és egy kis rosszfiús beütés.


Róluk nem beszélni, hanem olvasni kell!

Megjegyzés küldése

  1. De jó, nem is tudtam, hogy Robb rajongó vagy! Én még csak tervezem, de minden infónak örülök:)

    VálaszTörlés
  2. Az egyik legnagyobb :D

    VálaszTörlés

 
Top