3
The Bridgertons: Happily Ever After
Bridgerton család #9
Kiadó: Avon, 2013.04.02.
Oldal: 389
Angol nyelvű e-könyv

Once upon a time, a historical romance author created a family . . .
But not just any family. Eight brothers and sisters, assorted in-laws, sons and daughters, nieces and nephews (not to mention an overweight corgi) plus an irrepressible matriarch who's a match for any of them . . . These are the Bridgertons: less a family than a force of nature. Through eight bestselling novels, readers laughed, cried, and fell in love. But they wanted more.

A túl spoileres részeket * * közt kijelölve lehet elolvasni!

Egyik este a polcomon lévő Quinn könyvekkel szemezgettem, melyiket is olvassam el újra, mivel elég rossz kedvem volt. Melyik Bridgerton legyen ismét soron? Végül az új könyv mellett döntöttem.
A napokban jelent meg, de hónapok óta a kívánságlistám elején trónolt. Tudtam, nekem ez kell ! A kiadó az idei évben biztos nem tervezi ennek a regénynek a kiadását, így belekezdtem.
Nyolc vicces és szívmelengető második epilógussal válaszol a rajongók megannyi kérdésére Julia Quinn. Plusz egy Violetes bónusztörténet is megtalálható benne.
Komikus, hogy folytonosan más történt, mint amire előtte számítottam. Gondoltam, lesz benne nyolc rövidke pár oldalas új végszó, és egy jó hosszú Violet mamás történet. Erre meg pont fordítva történet: az epilógusok szinte fejezetnyi hosszúságúak (aminek persze örülünk), és a végén meg van egy nagyon rövid kisregény. Tehát mindenki kapott körülbelül tíz százalékot a regényből, a Violet in Bloom pedig épphogy eléri a húszat. De sebaj, így minden estére jutott egy részecske :)
Kicsit furcsa volt ennyi év elteltével újra 'beköltözni', családtagnak lenni, de a Quinn regényeket olvasva mindig jó lesz a hangulatom, ezért nálam a könyvei kötelező olvasmányok.


Még itt az elején meg kell jegyeznem, hogy különbséget kell tudni tenni egy teljes regény, és a végszók közt, mert a kettőt nem lehet összehasonlítani. Akinek ez sikerül, az szeretni fogja a regényt, akinek pedig nem, az bizony csalódott lesz. Mind a nyolc minitörténet a maga sajátos módján rém aranyos és szerethető. Az egyik hol nagyon vidám és könnyen nevetünk rajta, míg a másik esetleg rendkívül szomorú és könnyezünk miatta.


1. A herceg és én
Daphne és Simon továbbra is olyanok, mint amilyennek a legelején: imádnivalóak :) Rögtön a Hastings-ház mindennapi életébe csöppenünk bele *Negyvenen túl Daphne szembesül azzal, hogy ő bizony újra gyermeket vár. A négy gyermekük már mind tizenéves, és nem tudja hogyan mondja el férjének, ezért folyamatosan magában őrlődik.* Megérkezik hozzájuk Colin és családja, hogy egy különös helyzetben Simon tanácsát kérjék. Ennek következtében a régi levelek is előkerülnek. Reménykedtem benne, hogy valami értelmes és apai lesz bennük, amitől kicsit könnyebb lesz Simon-nak, és segít Colin-ékon is *de ismét tudatosult bennem hogy álomvilágban élek.*
“Your brother-in-law is here,” Jeffries told him.
Simon paused. “Which one?” He had seven.
“Mr. Colin Bridgerton, Your Grace. With his family.”
Simon cocked his head. “Really?” He didn’t hear chaos and commotion.

2. A vikomt, aki engem szeretett:
Ó, a Pall Mall! Az egyik legjobb jelenet volt a második regényben. A fekete halálütő, amit Kate elorozott Anthony elől, most ismét bajt kever. Mindketten a magukénak akarják, és az éves családi játék előtt már pár nappal elkezdődik a harc az ütőért, amiben a ház személyzete is segít nekik. A fekete ütő hol az egyikük, hol a másikuk birtokában van, *de végül a játéknapon egy nevető harmadik félhez kerül: naná, hogy Colin-hoz* Mindig is Kate és Anthony volt az egyik kedvenc párosom, és ez most sem változott! 
“Oh, Kaaaaate,” he taunted, moving toward her.
“It’s mine,” she declared. “It was mine fifteen years ago, and it’s still mine.”
“It was mine before it was yours.”
“But you married me!”
“And this makes it yours?

3. Tisztességes ajánlat:
Ebben a részben Posy kerül előtérbe, akinek Lady B. lett a nemhivatalos gyámja a nem mindennapi körülmények után. Most megtudjuk mi lett vele... ugyanis Sophie felcsap házasságközvetítőnek. Én több Benedict jelenetet szerettem volna, ez nem lett a kedvencem.
Sophie swallowed. “Perhaps you can procure a special license for them? As a wedding gift?”
He grinned. “Consider it done.”

4. Mr. Bridgerton csábítása:
A család pár tagja Eloise esküvőjére készül, közben Penelope erőteljesen próbálja megakadályozni, hogy férje Colin, és sógornője Hyacinth kifecsegjék a titkát: *hogy ő Lady W.* Jó volt, de sokkal többet vártam ettől a résztől.
“Eloise,” Hyacinth said, for no reason Penelope could deduce.
“Hyacinth.”

Penelope turned to her husband. “Colin.”
He looked amused. “Penelope. Hyacinth.”
Hyacinth grinned. “Colin.” And then: “Sir Phillip.”
“Ladies.” Sir Phillip, it seemed, favored brevity.
“Stop!” Eloise burst out. “What is going on?”
“A recitation of our Christian names, apparently,” Hyacinth said.

“Penelope has something to say to you,” Colin said.
“I don’t.”

5. Sir Phillipnek szeretettel:
Emlékeztek még a rosszcsont ikrekre? Amanda és Oliver immár ifjú felnőttek, és Amanda ebben a pici részben szerelmes lesz. Bárki bármit is mond, szerintem aranyos volt. Főleg az apa-lánya jelenetek, már csak egy pici Oliver rész kellett volna bele.
“I’m going to have to get a very large stick.”
“What?”
“I used to say to your mother that when you were old enough to be courted, I was going to have to beat away the gentlemen.”

6. Rossz kor:
Gondolom nem árulok el nagy titkot, hogy ebben a végszóban a gyerekkérdés kerül elő a Sterling családban. Nagyon érzelmes, megható lett! Végig drukkoltam, hogy valamilyen úton-módon összejöjjön a párnak, mikor már szinte futószalagon születnek mindegyik testvérnél a kisbabák. *Igen, születik Frannie-nek egy kisfia, majd egy kislánya is.*
“I adore Uncle Michael,” Charlotte said with a sigh, and Francesca almost laughed, because the look in her niece’s eye was one she’d seen a thousand times before.
Women adored Michael. It seemed even seven-year-old girls were not immune to his charm.

7. Csókja megmondja:
Hyacinth még mindig a St.Clair ékszereket keresi, amit Isabella még anno gyerekként a regényük végén megtalált. Isabella, aki immár fiatal hölgy, teljesen anyja lánya lett :))) Ők a kedvenceim, és a legjobb epilógus is egyben. *Amit tett a végén Isabella, az valami igazán édes volt. Hyacinth így végül 16 év után megtalálta a kincseket.*
“If you must know, I was sending off an apology to your grandmother.”
“Grandmama Violet?” Isabella asked, looking around. “Is she here?”
“No, but I thought she was deserving of my remorse, nonetheless.”
Isabella blinked and cocked her head to the side in question. “Why?”
“All those times,” Hyacinth said, hating how tired her voice sounded. “All those times she said to me, ‘I hope you have a child just like you . . .’ ”

8. Esküvő lesz:
Sajnos Gregory regénye volt az, amivel már a megjelenéskor sem tudtam megbarátkozni. Pedig mint tudjuk díjat is nyert vele az írónő. Most a téma Gregory, Lucy és a kilenc gyerek volt. Mondhatni a legdrámaibb végszó lett. *Kicsit torokszorító, mivel Lucy majdnem belehal a nyolcadik, azaz az ikrek szülésébe, de a vége természetesen 'happy end' lett*
“I love everybody,” she suddenly announced. “You,” she said to Katharine, “and you and you and you and you and you and you. And the two babies in the nursery, too.”

Violet in Bloom:
Violet Elizabeth Ledger, azaz a pöttöm Violet már 1774-ben a tízéves Edmund Bridgerton-nal hadakozik. Aztán ugrunk kilenc évet, amikor ismét találkoznak egymással és szerelmesek lesznek. *Majd megint időutazás jön, kerek húsz év... Edmund halálához. Ezzel csak az volt a bajom, hogy megkedvelnem ezen a pár oldalon, de végül ilyen adok-kapok játék lett.* Arra gondoltam, hogy ez a rész teljesen az övéké lesz, de megint elszámítottam magam...  Kicsit keserédes lett ez a novella, de ettől függetlenül szerettem. Violet különböző életszakaszaiba pillanthattunk bele. *Nyolc gyerekkel, harminchárom unokával és öt dédunokával lezárult az ő fejezete is... és boldogan éltek míg meg nem haltak*
“Violet Elizabeth! What on earth do you think you’re doing?”
At the sound of her governess’s outraged voice, Violet Ledger paused, considering her options. There seemed little chance she could plead complete innocence; she had been caught red-handed, after all.

Or rather, purple-handed. She was clutching a breathtakingly aromatic blackberry pie, and the still-warm filling had started to ooze over the lip of the pan.

“Violet,” her father said sternly, “what were you planning to do with that pie?”
“Ehm . . .” Her eyes couldn’t seem to leave a spot on the floor about six feet to her left.
“Violet?”
“It was only going to be a small trap,” she mumbled.
“A small what?”
“A trap. For that Bridgerton boy.”
“For—” Her father chuckled. She could tell he hadn’t meant to, and after he covered his mouth with a hand and a cough, his face was once again stern.


“Do you know who she’s dancing with?”
Colin shook his head. “I hate masquerades. Whose idea was this, anyway?”
“Hyacinth,” Eloise said grimly.
“Hyacinth?” Colin echoed.
Francesca’s eyes narrowed. “She’s like a puppet master,” she growled.
“God save us all when she’s grown,” Colin said
.
Vidám és szívszorító részek váltakoznak benne. Én magyarul is megvenném: kihagyhatatlan. Az utódok itt-ott-amott remélem azért még visszatérnek, átszőve esetleg egy másik sorozatban ;) Sok kérdésre választ kaptam, a végére pedig jöjjön az én sorrendem a végszók tekintetében: Hyacinth, Anthony, Francesca és Daphne, Eloise és Gregory, Colin és Benedict.
Itt a teljes Bridgerton családfa is, ám vigyázzatok mert spoileres ;) és egy kis bevásárlólista: ki szeretne egy ilyen Bridglerton bögrét?

Megjegyzés küldése

  1. A bögre tekintetében valami romantikusabbra számítottam :D Rózsaszínben lehet elfogadnám :D Meg ha itt-ott lenne rajta pár virág.... és nagyobb betűkkel lenne rajta, hogy Bridgerton. A családfa nem is kéne rá...

    VálaszTörlés
  2. Mivel ma elkezdtem újraolvasni Eloise történetét, épp jókor jött a beszámolód. :)))
    Köszi a spoilereket!!! :D

    VálaszTörlés
  3. @szilvamag: Tény, hogy picike az írás rajta, de elég nagy a családfa :) Ami még tetszik nekem az a Mrs. Bridgerton-os, meg a Hyachinth-os :D Lehet készítettek majd egyet.

    @Kristina: LOL

    VálaszTörlés

 
Top