0
Itt a következő könyvsorozat ajánlóm: egy új bejegyzésben, valami régiről és valami kékről... ;) amit szintén újra elolvasnék ha okosan tudnék gazdálkodni az idővel.
Nem titok, hogy szeretem Nora Roberts könyveit, a Gallagher testvérek sorozata (vagy Ír trilógia, Gallaghers of Ardmore, stb...) pedig az elsők közt volt - a Quinn testvérek és a Concannon lányok mellett -, amit olvastam tőle. Igazi hajtóvadaszat és sok-sok hónap volt beszerezni a könyveit, amiket a Magyar Könyvklub 2001-ben adott ki. Arra még emlékszem, hogy nekem A hold könnyei volt a kedvencem, persze mindegyik valamiért a szívemben van, hol ezért, hol azért. Tehát aki ír hangulatra vágyik az térjen be a Gallager testvérek pubjába!
A kérdés ugyanaz mit az előző bejegyzésnél is: Kinek melyik a kedvenc kötete/szereplője?




A sorozat részei:

"Lélegzetelállító sziklák és békés mezők földje ez. Mítoszok, legendák és varázslat ország.
A Napgyémántokban a mítoszok egyikét vettem alapul, s a magam legendáját szőttem köré." NR

Napgyémántok (Jewels of the Sun) 2001 

Ha Isten nem csókra teremtette volna a nők száját, nem tette volna ennyire könnyen hozzáférhetővé.

Gyémántok, gyöngy és zafír – csillogó drágakövek... Carrick tündérkirály kezében, jelképezvén a szenvedélyt, a vágyódást és az állhatatosságot, amit egy földi lény, a szépséges Lady Gwen iránt érez. És mégis, hiába a kövek és a gyöngy szemkápráztató szépsége, hiába egymás iránt érzett szerelmük, Lady Gwen elutasítja Carricket. A tündérkirály az egész világot ígérte a lánynak, de egyvalamiről elfeledkezett, amikor feleségül kérte… Haragjában Carrick megátkozta Lady Gwent: halála után kísértsen mindaddig, míg igaz szívek háromszor nem találkoznak, és meg nem történik háromszor a felajánlás, elfogadás és végső egymásra találás.
Jude Murray Amerikából érkezik a faluba, mert elégedetlen ottani életével. Csak ki szeretne kapcsolódni, megtalálni önmagát. De az itt töltendő fél évből talán több is lehet, ha Jude képes megbízni Aidan Gallagherben, a helyi kocsma tulajdonosában és önmagában. Ráadásul ha elfogadja a férfi szerelmét, a házában lakó kísértet és a tündér is közelebb kerül a boldogsághoz. Bár talán kissé zavaró lehet Jude azon törekvése, hogy mindenáron olyan dolgok kimondására késztesse Aidant, amik nyilvánvalóak, és ezzel kis híján saját boldogságát is romba dönti.

A hold könnyei (Tears of the Moon) 2001

Zene szólt a fejében. Néha lágyan és álmodozón, mint szerelmes suttogás, máskor harsányan vagy nevetve. Mint régi barát, aki behív a kocsmába egy korsó sörre. Máskor édes volt a dal,vagy vad, esetleg kétségbeesett könnyekkel terhes.

Ábrándozás, zene, békés, magának való élet - ez az, ami neki kell, gondolja Shawn, a második fiú a Gallagher testvérek közül. Minden bizonnyal elégedetten éldegélne így még jó ideig szeretett kis ír tengerparti falucskájában, dalokat írva otthon magának, és finomabbnál finomabb ételeket főzve a messze környékén híres Gallagher-kocsmában a vendégeknek. Az élet azonban közbeszól Mary Brenna O'Toole, a gyermekkori pajtás, a fiúsban határozott, ezermester lány személyében, aki már régóta nemcsak a barátot, hanem a vonzó, szép férfit is látja Shawnban. A maga nyers módján tudtára is adja ezt, és ezzel máris oda a fiú nyugodt, zavartalan merengése a zongoránál. Nemcsak az élők szólnak közbe. Lady Gwen, a gyönyörű kísértet már háromszáz éve vár szomorúan Shawn tündérdombi házában. Vár, hogy beteljesüljön három igaz földi szerelem, és megtörjön végre a varázs, amit szerelme, Carrick, a fiatal tündérkirály bocsátott magukra dühében és fájdalmában, amiért Lady Gwen nem fogadta el egykor a szerelme jeleként kínált gyönyörű drágaköveket: gyémántot, gyöngyöt és zafírt.

A tenger szíve (Heart of the Sea) 2001

Ardmore falva meghitten bújt meg Waterford megyében, Írország déli partján, amelyet a Kelta–tenger hullámai mostak. Az aranyló homokpartból sziklafal tört a magasba, hogy útját állja a hullámok ostromának.

Varázzsal és legendával teli az ardmore-i táj, a kis írországi tengerparti falu levegője. És az egyik legenda szereplői, a tündérkirály Carrick és szépséges földi szerelme, a szellemként kísértő Lady Gwen saját legendájuk végére szeretnének jutni, és várnak. Várnak, hogy beteljesedjék egy mesés szám - harmadszor is egymásra találjon két halandó ember szíve, feltétel nélküli elfogadással szeresse férfi és nő egy életen át - különben sosem ér véget szenvedésük, tündér és szerelme nem lehetnek egymáséi. Az elbűvölő szépségű és nagyvilági élet után áhítozó Darcy, a harmadik Gallagher testvér is vár. Két bátyja már révbe ért, megtalálták párjukat és a boldogságot. Darcy tudja, mire vár, álmai beteljesülését szeretné: pénzt, csillogást, utazást, kényeztetést - és mindezt természetesen egy hozzá illő és gáláns férfitól. Trevor Magee, a sikeres amerikai vállalkozó nem tudja pontosan, mit keres, milyen belső késztetésnek engedve akarja felépíteni zenés színházát éppen Ardmore-ban, ahol ősei nyugszanak. Annyit tud csak, hogy szívügye ez az építkezés. De mi is igazán a szív ügye? Vajon miként viseli egy magabiztos, önálló férfi, hogy holmi tündérkirályok játékszere legyen? Vajon pusztán mágia hatása alatt cselekszik-e? töpreng Trevor. Szükség van-e egyáltalán mágiára, ha szerelemről van szó? - kérdezi Darcy.

Az interneten elérhető a Karácsony Ardmoreban ingyenes történet is. És ha már Írország a téma, kedvem lenne megnézni pár kedvenc filmemet is: a Szökőhév (Leap Year) címűt, a Házasságszerzőket (The MatchMaker) vagy a P.S. I Love You-t, meg A boldogító talán-t (Made of Honor)... bár az Skóciában játszódik, de nem számít :D

Megjegyzés küldése

 
Top