0
Július havi könyvsorozat ajánlóm a krimik kedvelőinek kedvez majd.
Az Edgar-díjas T. Jefferson Parker regényeit az Alexandra kiadó kezdte el anno kiadogatni, mára azonban (mint oly sok mindent) ezt is abbahagyták. A teljes Charlie Hood sorozatot mondjuk nagyon szívesen elolvasnám magyarul, de sajnos semmi esélyt nem látok rá.
A kétezres évek elején Merci Rayborn háromkötetes szériája szerettette meg velem ezt a műfajt. Tudom, hogy ma már messze nem lenne ugyanolyan monumentális élmény a sorozat, de ez is olyasmi, amit szívesen újraolvasnék ha lenne rá időm. A tipikusan elfeledett, a polcon hátul gubbasztó könyvek esete ez. Nektek van hasonló kedvencetek?






A sorozat részei:

A rettegés ideje (The Blue Hour) 2002
Merci Rayborn #1

– Nem igaz, amit gondolsz. Ha lassítanál egy kicsit, boldogabb lennél. Több mindent megértenél. Az emberek többet jelentenének neked. És te is többet jelentenél nekik. Az nem olyan rossz, Tim. Csak egy kicsit nyugodtan kell ülni. Önmagadnak lenni. Létezni.

T. Jeffeson Parker „A rettegés idejé”-ben egy kirobbanóan új, izgalmas krimit nyújt át az olvasóknak. Tim Hess, a nemrégiben nyugdíjba vonult rendőr halálos ítélettel néz farkasszemet – a sajátjával. A rákkal való küzdelem fájdalmai közepette ráébred, lassan kifut az időből, így örömmel elfogadja a megbízatást, nyomozza ki egy sorozatgyilkos kilétét, aki gyönyörű, fiatal nőket rabol el Laguna megyében. A rámenős és becsvágyó Merci Rayborn nyomozó arról híres, hogy bajt kever mindenhol, így Hess nem túl boldog, hogy ettől a nehéz természetű, bár értelmes fiatal nőtől parancsokat kell elfogadnia. És eszében sincs beleszeretni.

Red Light (Red Light) 2003
Merci Rayborn #2

Bejött egy nővér, ellenőrizte az infúziót és a monitort, megkérdezte, kér-e fájdalomcsillapítót. Merci azt válaszolta, nem. Eszébe jutott, hogy esetleg Zamorrának nagyobb szüksége van rá, mint neki. De milyen gyógyszer képes meggyógyítani egy összetört szivet?

"Hallotta, hogy kopogtatnak az ajtón. Egy pillanatra zavarba jött, amint rádöbbent, hogy éppen mit csinál: egy száznyolcvanhárom centi magas nő, rövid fekete ruhában, levendula illatfelhőben mászik a saját nappalijában. Talpra ugrott és az ajtóhoz ment.
– Ki az?
– Csak én, megint, Aubery…
Alig hallotta a parton elsuhanó autók zajától.
– A te Fekete Felhőd.
Felkapcsolta a kinti villanyt, és kinézett a kémlelőnyíláson. A rovarlámpa égője biztosan kiégett, mert csak a keresztutca másik oldalán lévő lakóházat látta, amely karácsonyi lámpákkal volt díszítve, és az apró fényszórókat a parti úton, a bepárásodott lencsében miniatürizálva. Már hónapok óta nem cserélte ki azt az égőt.
Mosolyogva nyitott ajtót, hiszen félig számított is rá, hogy vissza fog jönni, és tudta jól, hogy hatalma van fölötte. És mert boldog volt. Aztán az arcára fagyott a mosoly, miközben utoljára még átvillant az agyán: Ne!"


Fejlövés (Black Water) 2002
Merci Rayborn #3

Merci érezte, hogy elönti a méreg. Még harminchét év elteltével sem tudott uralkodni az érzelmein, bár megtanulta gondolatokba fojtani a dühét. Néha egész szórakoztató volt a dolog. Dobbsot legszívesebben guillotine alá fektette volna nevetséges arroganciája miatt.

Egy gyönyörű, fiatal nőt holtan találnak a fürdőszobájában. A férje – Archibald Wildcraft rendőrtiszt – életveszélyes fejsérüléssel kerül kórházba. A bizonyítékok előre eltervezett gyilkosság, vagy öngyilkosság látszatát keltik. Valami azt súgja Mercinek, a fiatal rendőrnőnek, hogy ennél többről van szó. Amikor a gyanúsított eltűnik a kórházból, megkezdődik az őrjítő macska-egér harc, amely Merci szakmai hozzáértését és ítélőképességét is próbára teszi. Vajon Archie-t zavart elméje sarkallja a meggondolatlan cselekedetek egész sorára, vagy csak a szívére hallgat? Tényleg nem emlékszik a gyilkosság éjszakáján történtekre, vagy manipulálja a nyomozókat? Merci és Widcraft az összeomlás szélére sodródik a szörnyű titkok, rejtélyes nyomok és a fájdalmas igazság felgöngyölítése közben. Parker legújabb könyve izgalmas szórakozást kínál az igényes krimik kedvelőinek.


Megjegyzés küldése

 
Top