0
Cynthia Harrold-Eagles: Fleur
Kirov Saga #2

Várható megjelenés: 2014. október 6.
IPC Könyvek/Tóthágas, 512 oldal

Amikor és ahol a legkevésbé várnád, rád talál a szerelem - a háború poklában.
London, 1851. - mindenki a világkiállítás lázában ég, amelyen a szép, önálló gondolkodású Fleur Hamilton összetalálkozik a rejtélyes - mint később kiderül, titkos megbízatást teljesítő - Szergej Kirov gróffal. Amikor évek múltán Szentpéterváron újból találkoznak, rádöbben, hogy a sorsa elválaszthatatlanul összefonódott ezzel a vérpezsdítően érdekes emberével, akit képtelen ugyan kiismerni, de aki mindenki másnál jobban vonzza. Anglia és Oroszország azonban a háború küszöbén áll, Kirov pedig érdekházasságot köt, s Fleur a szenvedély és a megcsalatottság kínzó gyűrűjében találja magát. A csodálatos Szentpétervárról az ostromolt Szevasztopolba követi szerelmét, s számos veszélyen és szenvedésen túljutva ismeri meg Kirov titkát, és talál rá élete igaz szerelmére.
"Sem a családregényeket, sem a történelmi regényeket, de még a szerelmi történeteket kedvelő olvasók sem fognak csalódni benne. Minden benne van, ami a jó könyvhöz kell." - Romantic Reviews


Louise Walters: Levelek a bőröndből

Várható megjelenés: 2014. október 20.
Athenaeum Kiadó, 336 oldal

Ki lehetett az a férfi a II. világháború viharaiban, akinek a kedvéért szerelme nemcsak a vezetéknevét, hanem keresztnevét is megváltoztatta? Roberta Pietrykowski, a 30-as éveiben járó antikvárius minden társaságból kilóg, így aztán nem jár társaságba. Egyetlen öröme, hogy munkahelyén, az Old and New Bookstore polcain sorakozó könyvek titkait lesi: régi képeslapok és levelek után kutat. Családjának féltett titka kerül elő, amikor édesapja egy bőröndöt hoz be a boltba, tele könyvekkel. A bőrönd belsejében a Mrs. D. Sinclair név olvasható, Roberta nagymamájának gyöngybetűivel írva. Ki lehet Mrs. Sinclair? Ki lehet a titokzatos Jan, ha nem Roberta nagyapja? Miért nem találja meg Roberta a nagyszülei házassági kivonatát?


Kimberley Freeman: Aranypor

Várható megjelenés: 2014. október 15.
Athenaeum Kiadó, 704 oldal

Kimberley Freeman legújabb világsikerű családregényében három izgalmas nőt mutat be a már tőle megszokott érzékenységgel, és a szerelmekkel, csalódásokkal, sikerekkel gazdagon szőtt, lebilincselő történetben mindannyian magunkra ismerhetünk. A hidegháború idején Leningrádban egy nyári estén a hétéves, csúnyácska Szonya életébe egyszer csak beköszönt a szépség: szülei befogadják árván maradt unokatestvéreit, Natalját és Lénát, és onnantól a három kislány sorsa elválaszthatatlanul összefonódik. A Szovjetunió bukásával kinyílik előttük a világ, a hírnévről és gazdagságról álmodozó fiatal nők pedig immár Nyugaton kezdenek új életet. Szonya az eszével tör ki a szegénység béklyóiból, Natalját páratlan vonzereje teszi ünnepelt sztárrá, Léna pedig, aki csak majdnem annyira gyönyörű, mint nővére, a szerelemben teljesedik ki. Boldogságuk azonban nem lehet felhőtlen, a köztük lévő eltéphetetlen köteléket egyre inkább féltékenység, rivalizálás és árulás kezdi ki. Amikor pedig múltjukból feltűnik egy sötét alak, nemcsak féltve őrzött titkuk derülhet ki, de az életük is veszélybe kerül...


Jayne Ann Krentz: Ölelő karok

Várható megjelenés: 2014. szeptember 30.
Európa Könyvkiadó, 432 oldal

Az excentrikus Molly Abberwick tea- és fűszerüzletet vezet, valamint néhai apja tudományos alapítványán keresztül ígéretes feltalálókat támogat. Elhatározza, hogy kirúgja tudományos szakértőjét, dr. Harry Trevelyant... Igaz, hogy Harry zseniális, jóképű és szexi, de sajnos arrogáns és basáskodó, egyszóval kiállhatatlan alak. Nem átallja például azt az ajánlatot tenni Mollynak, hogy kezdjenek egymással szerelmi viszonyt, amelyet ugyanúgy megtervezhetnének és irányíthatnának, mint egy tudományos projektet. Harry ráadásul rendelkezik bizonyos paranormális képességekkel...
Molly egyre bonyolultabbnak érzi az életét, és mintha nem volna elég baja, valaki cseppet sem vicces tréfákat űz vele, és hamarosan nyilvánvalóvá válik, hogy az életére törnek...


Vivien Holloway: Mesterkulcs
Winie Langton történetek
#1

Várható megjelenés: 2014. szeptember 29.
Főnix Könyvműhely, 80 oldal
   
"Gyerekkoromban számtalanszor halottam a mesterkulcsról, amely valójában nem igazi kulcs. Egy szerkezet, amely előtt nem léteznek bezárt ajtók, és sem az acéllal bélelt páncéltermek, sem az őrséggel védett birtokok falai nem jelentenek akadályt. A mesterkulcs mindent nyit, és mindenhová bevisz, akár a tömör falon is keresztüljuttat, ha kell. Minden magamfajta álmodott már róla, hogy a kezében tarthatja az eszközt, amely elől lehetetlen elrejteni bármilyen kincset. Winie Langton a 2900-as évek New Yorkjában él, száz évvel az ötödik nagy világégés után. Egy nagy és befolyásos tolvajcsalád leszármazottja, akit már egészen kiskorától apja tanított a mesterség fortélyaira. Ebből kifolyólag Winie már kamaszként jobban verekszik, mint a fiúk többsége és mindent tud a fegyverekről. Amikor a legendás mesterkulcs felbukkan a városban, a Langton család azonnal a nyomába ered, s természetesen Winie-re is fontos feladat hárul a titokzatos műtárgy megszerzésére kiötlött akcióban "


+1: megjelent Usain Bolt önéletrajzi könyve, így ez is alapból bekerül lassan a kosárba. Az atlétika nem tartozik a kedvenc sportjaim közé, de a futást mindig megnézem.

Usain Bolt: A szélnél is sebesebben

Megjelenés: 2014. szeptember 25.
Akadémiai Kiadó, 316 oldal

Usain Bolt a világ leggyorsabb embere. Olyan gyors, mint amilyen még soha senki nem volt a Földön. Hatszoros olimpiai bajnoka 100, 200 és 4 x 100 méteres sprintszámokban, amelyekben egyúttal világcsúcstartó is. Ezek mellett még nyolc világbajnoki aranyat is begyűjtött. Bolt nem csupán egy keményen edző szupersztár sportoló, akinél a sok munka meghozta a maga gyümölcsét, hanem barátságos, színes és nyitott személyiség, showman és dj. Szeret színészkedni, szívesen produkálja magát a kameráknak: jellegzetes győzelmi pózolását az egész világ ismeri. Nem véletlen, hogy hatalmas rajongótábora van szerte a világon. A szélnél is sebesebben Bolt első átfogó önéletrajza, amelyben lebilincselően beszél nekünk az életéről. Őszintén és személyes hangvételben elmesélt története tanulságos azok számára is, akik nem követik szorosan az atlétika fejleményeit, hiszen Bolt ma messze a legjobb a világon egy olyan dologban, amely százmilliókat érdekel. Hosszú és kanyargós út vezetett idáig, amely egy kis jamaicai faluból indult. A könyvből sok érdekeset megtudhatunk erről a különleges világról, Bolt szülőhazájáról, Jamaicáról is.

Talán át kellene neveznem a címet Anyagi csőd #5-re, találóbb lenne haladva az év vége felé, nem? :) És ez még nem is a teljes lista.
post signature

Megjegyzés küldése

 
Top