0
Belle Aurora: Raw
RAW Family #1 

Ha valaki a Fogoly a sötétben elolvasása után azt mondja nekem, hogy a RAW lesz az új kedvencem, azt valószínűleg elküldtem volna a melegebb éghajlatra!
Belle Aurora regényére már régóta fentem a fogam, tetszett a borító és a fülszöveg is, de valahogy elrejtőzött a sok várólistás könyv között. Talán a BDSM vonala miatt halogattam, most azonban valami sötét romantikusra vágytam, nem pedig a megszokott szirupos tündérmesére.

A történet Ausztrália egyik nagyvárosában Sydneyben játszódik. Két főszereplőnk Alexa Ballentine és Twitch. Mindkettejüknek nehéz gyermekkora, múltja van. Lexi szociális munkás, aki tizenévesekkel foglalkozik, míg Twitch... nos, hát neki nincs ilyen szép és hangzatos foglalkozása, de van egy jól futó cége.
Lexit egy este megtámadja egy férfi, Twitch pedig a segítségére siet. Igen ám, de Twitch nem egy fényes páncélú lovag, már egy jó ideje követi a lányt mindenhova, Lexi pedig ezzel tisztában van. Már ő is felfedezte, hogy egy sötét idegen lépten-nyomon követi őt, ez mégis biztonságérzetet adott neki. Ilyen fanatikus (stalker) esetén minden normális nő hívná a rendőrséget nem? Történetünk hősnője persze nem az, így mikor Twitch végre "felfedi magát" valamilyen oknál fogva vonzódni kezd a férfihoz úgy, hogy szinte semmit sem tud róla. Persze mindennek megvan a maga magyarázata, ami a prológusból részben rögtön ki is derül.

kép forrás
Egyértelműen Twitch a kulcsa, a legfontosabb karaktere a történetnek. A szerelem helyett egy sokkal hatalmasabb, veszélyesebb érzés vezérli őt. Van egy kis antiszociális személyiségzavara, de nagyon is szerethető egy figura, és igen, most kicsit én is úgy érzem, hogy szükségem lenne egy pszichológusra, hogy egy ilyen fazonért rajongok! Szerencsére nem vagyok egyedül, mert több tízezres rajongótábora van a könyvnek, ami azért valljuk be megnyugtató. :)
Tehát Twitch Lexi legrosszabb rémálma szeretne lenni. Amolyan se veled, se nélküled kapcsolatban vannak, de olyan vékony a vonal a szeretet és a gyűlölet között, hogy végül nem tudja elengedni a lányt.
A BDSM részek miatt kicsit aggódtam, többre és rosszabbra számítottam, de akik szeretik az ötven és egyéb könyveket, azok már többet is "megéltek" a lapokon szerintem.

Az elején leginkább Lexi nézőpontjából ismerjük meg a történetet, majd fokozatosan egyre többet kapunk Twitchből is. A főszereplők mellett a mellékkarakterek is ígéretesek a jövőre nézve: Happy (barát, üzlettárs) és Julius (a legjobb barát). Michael pedig... olvassátok csak el!
A RAW maximális pontszámot kap tőlem. A történet ötletes és lebilincselő a maga sötét módján annak ellenére, hogy a végén eldobtam az agyam, és komolyan szidtam perceken keresztül könnyes szemmel Belle Aurorét. Egy egyszerű rövid párbeszéddel viszont képes volt felkelteni a figyelmem egy másik párosra. Nem is csalt a megérzésem, így Nox és Lilly könyvét hamarosan be is szerzem (Willing Captive). Határozottan nem ez volt az utolsó könyvem az írónőtől!  
Kérem a folytatást, de rögtön! Függetlenül attól, hogy az már Julius könyve lesz.


Kristen Proby: Easy Love
Boudreaux
#1

Kristen Proby egy újabb sorozattal örvendeztette meg a rajongóit, és ezúttal Louisiana csodálatos városába New Orleansba kalauzolt el minket. A Boudreaux sorozat szintén egy család saga, hasonlóképp mint a With Me in Seattle vagy a Love Under the Big Sky.
Az Easy Love Eli Boudreaux történetét meséli el. A Bayou Enterprises egy családi vállalkozás, amely hajókat, csónakokat épít nemzedékek óta. Eli vezeti a céget két testvérével együtt (Beau és Savannah), amikor is kiderül, hogy valaki sikkaszt tőlük. Húga tanácsára felkérik annak legjobb barátnőjét és egyben főiskolás szobatársát ennek megoldására. Kate O’Shaughnessy profi a vállalati nyomozásban, így oda utazik és a cég alkalmazottjaként beépül, hogy lefülelje a tettest. A két szereplő közt már az első találkozáskor izzik a levegő, viszont mindkettejük múltja, tapasztalata igencsak megnehezít bármilyen tartós kapcsolatot köztük. Eli számára a nő eleve 'behajtani tilos', mégis viszonyba bonyolódnak a testvéri jótanácsok ellenére.
Eléggé eseménydús a regény, hiszen nem csak a két főszereplővel foglalkozik a történet, hanem a többi családtag is meglepően ugyanannyira fontos részét képezi rögtön az első kötetnek.
A cselekmény, a karakterek, a városi forgatag és hangulat könnyen magába szippantja az olvasót, ezért gyorsan elolvasható. A szereplők ismét taroltak akárcsak anno a Montgomeryk, de lesz ez még jobb is! Legalábbis a folytatásban ha jól kalkuláltam. Aki belevág, annak hasonló fülledt és érzéki, de egyben vicces szórakozásban lesz része mint a már jól megszokott Proby regényekben.
A Boudreaux testvérek, akik érkeznek majd a folytatásban: Beau, Charly, Gabby, plusz az ikrek: Savannah és Declan.
Olvasva a könyvet a két következő könyv sorsa is eldőlni látszik Ben Preston és Rhys O’Shaughnessy megjelenésével. :) Gaby kisfiát Sam-et egyszerűen imádtam benne, remélem összejön Rhys és Gabby a folytatásban.
Érdemes még megemlíteni, hogy az írónő nagyszerűen összekötötte a With Me sorozattal, hiszen Lila (Kate és Van barátnője) összejön a nyomozó Asherrel, Matt társával (Easy with You, With Me #8.5), ami pont a napokban jelent meg.


Belle Aurora: Willing Captive

A RAW után szinte rávetettem magam a következő Aurora könyvre. A Willing Captive azonban kivételesen egy önálló regény, amelyben a 22 éves csendes, könyvmoly Delilah 'Lily' Flynnt egy csapat álarcos elrabol az otthonából. Nem szeretném lelőni az okokat, a cselekményt, így nem is nagyon lehet róla mesélni spoiler nélkül, de nem kell megijedni, szórakoztató a történet. Egy állandó kötélhúzás, macska-egér játék folyik Lili és az őt fogva tartó Nox Taylor közt, majd lassan egymásba szeretnek.
Nem lett a kedvenc könyvem, mert sok helyen éreztem hiányosságot, de a számtalan vicces jelent és dráma után biztos sokáig emlékezetes marad ez a történet.
A mellékszereplők Boo és Rock pedig egy külön csillagot megérdemelnek!
 

Belle Aurora: Friend-Zoned + Love Thy Neighbour + Sugar Rush 
Friend-Zoned #1-3

Mint ahogyan azt a sorozat neve is jól jelzi, az írónő a férfi-nő barátságot helyezi előtérbe ezekben a regényekben... ami nyilvánvalóan mindegyik esetben szerelemmé alakul át a végén. ;)

Az első részben megismerjük Valentina Tomicot, akit hatalmas tragédia ért. Kaliforniából az államok másik felére New Yorkba menekül, hogy új életet kezdjen. Szinte csak a sikeres kis üzletének és a barátainak él, mígnem egy nap felfigyel a kirakaton át a szemközti klub előtt álló magányos alakra. Egy hirtelen döntés és élete gyökeresen megváltozik, mikor ajándékot küld a férfinak, hogy kicsit felvidítsa.
Az orosz származású Nikolai Leokov a The White Rabbit klub egyik tulajdonosa. Először nem tud mihez kezdeni Tina barátságos viselkedésével, hiszen neki egyetlen 'női barátja' sincs, de lassan már minden nap keresik egymás társaságát, vidámságot visznek egymás életébe. Erre pedig mindkettejüknek óriási szüksége van. Egy különleges, nagyon jó, bizalmas barátság alakul ki köztük, ami fokozatosan átalakul szerelemmé.

A sorozat folytatása Natalie Kovac valamint Asher 'Ghost' Collins harcáról szól. Natalie Tina legjobb barátnője és munkatársa, míg Ghost a Leokov testvérek fogadott fivére és a klub biztonsági főnöke.
A két szereplő (barátaik értetlenkedésére) hatalmas ellenszenvvel viseltetnek egymás iránt a kezdetektől fogva, azonban a szexuális feszültség olyan erős köztük, hogy olykor engednek a csábításnak.
Hónapokkal később miután Nat egy randi követően bajba kerül, a titokzatos Ghost a lány őrangyalának nevezi ki magát hogy megvédje, és lassan leomlanak a falak köztük.

Végül pedig a gyógytornász Helena Kovac, vagyis Nat kishúga kerül középpontba, aki a tanulmányai befejezése után New Yorkban kap állást. Helena kezdetben immunis a szexi Max Leokovra, aki bár nagy csábítónak tűnik, viszont csodálatos apa. Mivel egyre több időd töltenek együtt immár közös családjuk miatt, Max és kislánya CeeCee (akiket már elég sok csalódás ért az életben), most kapnak egy második esélyt a boldogságra Helena megjelenésével.

Mindegyik könyv önállóan is olvasható, én mégis azt mondom, hogy jobb folyamatosan olvasni. Aki valami könnyed, mosolygós-boldogságos, de valamennyire érzelmes és tartalmas regényre vágyik az ne hagyja ki őket.
A negyedik rész is nagyon várós, mind a cím (How to Marry an Idiot), mind a szereplők (Lola és Trick) miatt. Remélem a harmadik Kovac lány is megkapja hamarosan a saját regényét, mert Nina, Helena és Nat közös jelenetei már önmagukban is igazán szórakoztatóak a sorozatban. :) Mindegyik rész:




Kerrelyn Sparks: Vampire Mine + Sexiest Vampire Alive + Wanted: Undead or Alive
Love at Stake #10-12

Connor Buchanant már ismerjük, hiszen az immár lassan 500 éves skót felelős elsősorban Roman és családjának biztonságáért.
A hősnő Marielle a halál angyala, aki a halott emberek lelkét kíséri a Mennybe társaival együtt, de mivel már háromszor követett el engedelmetlenséget, így száműzik és bukott angyalként emberi alakban találja magát a Földön. Mivel súlyosan megsebesült mikor szárnyaitól megszabadították, s mivel Connor épp a közelben volt egy az Engedelmetlenek által elpusztított vérengzés miatt, a sebesült lányt magával viszi. Ám hiába hangzanak el Marielle elhalt figyelmeztető szavai, a Romatechnél egy emberi lény megérinti őt. Ennek következtében pedig Roman örjöngeni kezd, Connor lefokozzák, mert veszélybe sodorta a többieket. A férfi így a vadászházba viszi magával a sebesült lányt, akiről kiderül milyen fontos szerepe is van az általuk vívott harcban. Míg a lány küzd hogy visszajusson a Mennybe, és kiérdemelje a megbocsájtást, ő és Connor egyre jobban egymásba szeretnek.

Kerrelyn Sparks Love at Stake sorozatának folytatása az egyik legjobb döntés volt részemről. Egy újabb nagyszerű paranormális regény a műfaj szerelmeseinek, és nekem is meg lett a következő kedvenc kötetem! Egyszerűen imádtam Connor és Marielle regényét, és ebben a részben nagy fordulatok vannak több szereplő életében is. Shanna itt már két gyermek édesanyja: Tino öt éves, míg Sophie három, akik továbbra is imádnivalóak. ;)

Ezzel szemben a Sexiest Vampire Alive, ami Gregori Holstein és Abby Tucker története... hát, kimondom nyíltan: nagy csalódás volt, nem nyűgözött le, hiába volt továbbra is Sparks humora felülmúlhatatlan.
A kezdetektől kedveltem Gregori karakterét, azonban piszok unalmasra sikerült számomra ez a regény. Mivel a titokra fény derült, Gregori a Fehér Házba megy, hogy az elnökkel és tanácsadóival egyeztessenek a vámpírokról. Ekkor találkozik Abby-vel, az elnök lányával, akiről kiderül, hogy külön tervei vannak vele.

Majd jött a Wanted: Undead or Alive, amit szintén várós volt a két főszereplő miatt. Brynley Jones egy alakváltó farkas (Phil tesvére), aki gyűlöli a vérszívókat. Köztük is elsősorban Phineas McKinneyt, így mikor ketten együtt indulnak Wyomingba Corky után, a folytonos szikrák hamar a robbanást idézik elő köztük.
Talán nagyok voltak az elvárásaim, és ezért sem fejeztem be a kötetet olyan élménnyel, mint szerettem volna. Persze összességében mind szórakoztató a rajongóknak, csak sokat ne várjon aztán senki.

 
Bexi #2
 
Végül egy ifjúsági regény... 
A második rész után már nyugodtan kijelenthetem, hogy továbbra is Körte és Lili a két kedvenc karakterem! A többiek elszórakoztatnak, de tény hogy nem miattuk olvasom a sorozatot. 
Az is bebizonyosodott, hogy ez Geri gyerek engem szörnyen idegesít, irritál, és ha Bexi és Márk így szenvednek a végéig (pláne miatta), akkor nagy gondok lesznek. Velem. 
Lexi jelenléte és sorsfordító átalakulása viszont pozitívuma a regénynek. 
Úgyhogy hajrá, jöhet a folytatás!!!
 
post signature

Megjegyzés küldése

 
Top